Volný čas dětí v azylovém domě - Hladká, Natálie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou volného času dětí v azylových domech. Práce propojuje obor pedagogiky volného času s oborem sociální práce. Celá práce je teoretická a vymezuje základní pojmy a souvislosti, které je nezbytné chápat pro propojení pedagogiky volného času s azylovými domy. Jde například o volný čas jako samostatný fenomén, obor pedagogiky volného času, popis jednotlivých etap vývoje dítěte, hry jako důležité součásti života dětí, vliv prostředí a následně popis života dítěte v azylovém domě. Cílem je přiblížit problematiku volného času dětí v azylovém domě.
Children´s free time in asylum house
Keywords: volný čas; dětství; prostředí; azylový dům; dítě a volný čas v azylovém domě; nepříznivá sociální situace; free time; childhood; environmental; asylum house; child and free time in asylum house; unfortunate social situation