Vztah předškolních dětí k živočichům - Juhasová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
V bakalářské práci byl zkoumán vztah předškolních dětí k živočichům. Byla vypracována metodika výzkumu a dotazník zaměřený na 15 vybraných obecně neoblíbených živočichů. Dotazník vyplnilo 71 dětí předškolního věku. Výsledky výzkumu byly porovnány s několika vybranými studiemi z ČR i zahraničí. Na základě výsledků byl navržen výukový projekt zaměrený na změnu vztahu předškolních děti k neoblíbeným živočichům.
Preschoolchildren's relationschip with animals
Keywords: předškolní děti; vztah; dotazník; živočichové; odpor; strach; fobie; biofobie; preschool children; relationship; questionnaire; animals; disgust; fear; phobia; biophobia