Optimalizační nástroj pro modely s hlubokým učením - Filip, Václav (Jihočeská univerzita, 2022)
Účelem práce je vytvoření nástroje schopného optimalizatovat parametry a strukturu deep learning modelů. Existuje mnoho možností, jak model sestavit (počty a typ vrstev, jejich pořadí apod.), přičemž podoba modelu má zásadní vliv na jeho kvalitu. Nově vytvořené řešení nabízí funkcionality, které již existující řešení nenabízí a které jsou vytvořeny na základě jejich porovnání. Řešení je vytvořeno v jazyce python.
Optimization tool for deep learning models
Keywords: deep learning; nový nástroj; optimalizace; modely; genetický algoritmus; keras; optimalizační nástroj; deep learning; new tool; optimization; models; genetic algorithm; keras; optimization tool