Hyperkoagulační stavy u žen po in vitro fertilizaci - Hodinová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce je zaměřena na hyperkoagulační stavy u žen po asistované reprodukci. Graviditu můžeme definovat jako získaný hyperkoagulační stav. V těhotenství nastávají změny, které mohou vést ke vzniku tromboembolismu. Výskyt dalšího vrozeného či získaného hyperkoagulačního stavu toto riziko ještě zvyšuje. Cílem práce je popsat rozdíly mezi dvěma skupinami těhotných žen, a to spontánně gravidních a gravidních po in vitro fertilizaci. V první části práce jsou porovnány rozdíly ve výskytu hyperkoagulačních stavů. Druhá část práce je zaměřena na vliv způsobu početí a dalších sledovaných faktorů na výsledek gravidity. Pro analýzu byla získána data žen navštěvující Ambulance klinické hematologie, doplněna záznamy výsledků gravidity z oddělení Neonatologie Nemocnice České Budějovice, a. s.
Hypercoagulable states in women after in vitro fertilization
Keywords: hemokoagulace; hyperkoagulační stavy; gravidita; in vitro fertilizace; hemocoagulation; hypercoagulable states; pregnancy; in vitro fertilisation