Problematika drogových závislostí mládeže se zaměřením na situaci ve městě Příbrami - Hájková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá drogovou situací se zaměřením na zmapování situace ve městě Příbrami. Teoretická část popisuje závislost obecně a dále pak závislost drogovou, včetně jejích možných příčin a varovných znaků. Podrobněji se věnuje právě příčinám drogové závislosti Praktická část obsahuje hypotézy, které se týkají drogové problematiky a také kriminality ve městě Příbrami. Tyto hypotézy jsou potvrzeny, nebo vyvráceny výzkumnou sondou, jež měla v praxi podobu dotazníku. Tento dotazník byl rozdán na třech středních školách, které se nacházejí právě v Příbrami. Jako výzkumný vzorek byli zvoleni studenti a studentky prvních ročníků náhodně vybraných středních škol.
Problems of drug addiction of youth with the focus on the situation in the city of Příbram
Keywords: závislost; drogová závislost; příčiny drogové závislosti; prevence; peer program; K-centrum; Příbram; addiction; drug addiction; causes of the drug addiction; prevention; peer program; K-centre; Příbram