Problematika patologického hráčství v dopadu na jednotlivce, rodinu a společnost - Jandová, Nela (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku patologického hráčství. Teoretická část se orientuje na samotnou problematiku patologického hráčství, vysvětlení pojmů souvisejících s touto problematikou, s léčením patologických hráčů a jejich rodiny, co dělat když je patologickým hráčem naše dítě, co mohou udělat proti hráčství jednotlivý lidé a instituce. Zmiňuji se zde i o prevenci a na konci této části se zabývám tím, kde patologičtí hráči mohou najít pomoc a kam se mohou obrátit. Praktická část obsahuje zpracování a vyhodnocení dat zjištěných pomocí dotazníků, které byly určeny pro patologické hráče v oblasti Českokrumlovska a Českobudějovicka. Výzkum se orientuje na okolnosti života hráčů, na podmínky vzniku závislosti, na ztrátu hodnot a v neposlední řadě také na motivaci léčení.
The Inpact of Pathologic Gambling on an Individual, Family and Society
Keywords: patologické hráčství; hazardní hra; prevence; bažení; recidiva; the pathological gaming; gamble; prevention; craving; get sick