Smysl a význam patentové ochrany - Lang, Aleš (Jihočeská univerzita, 2014)
Diplomová práce zobecňuje a popisuje komplexní právně-technický systém týkající se duševního vlastnictví, zejména patentové ochrany. Hlavní důraz je kladen na vysvětlení smyslu a významu systému patentové ochrany, aby jej bylo možno přiblížit veřejnosti, učitelům a především žákům 2. stupně základních škol.
Purpose and meaning of patent protection.
Keywords: patent; žák; základní škola; člověk a svět práce; duševní vlastnictví; patent; student; elementary school; man and world of labor; intellectual property