Pohyb - Drábková, Monika (Jihočeská univerzita, 2008)
Teoretická část této diplomové práce se zabývá fenomén pohybu z několika hledisek - jako fyzikální veličiny a jako výrazu rituálního chování člověka. Dále ve stručnosti shrnuje pohled na pohyb coby inspirační zdroj v dějinách umění - se zaměřením na malířství. Celkově má vést k osvětlení ideového záměru praktické části DP, která je v závěru přiblížena po námětové stránce i volbě technického zpracování. Výsledkem DP je zpracování pěti pláten v malířském médiu na téma pohyb.
Motion