Změny v genomu viru klíšťové encefalitidy u variant s různou historií pasáží a odlišnými biologickými vlastnostmi - Strouhalová, Renata (Jihočeská univerzita, 2011)
Virus klíšťové encefalitidy (kmen Hypr) byl pasážován v savčích a klíštěcích buňkách za vzniku čtyř nových variant viru. Biologické vlastnosti těchto variant byly zkoumány na myším modelu. Byly nalezeny potenciální determinanty virulence pomocí celogenomového sekvenování. Byl posouzen význam glykosylace pro virus klíšťové encefalitidy.
Genome changes of tick-borne encephalitis virus in variants with different passage history and biological properties
Keywords: virus klíšťové encefalitidy; quasispecies; determinanty virulence; glykosylace; tick-borne encephalitis virus; quasispecies; glycosylation; determinant of virulence