Vliv rodinné výchovy na školní výkony žáka 1. stupně ZŠ - Osvaldová, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomové práce se zabývá působením rodinné výchovy na výkony žáků na 1. stupni základní školy. Práce má teoreticko-empirický charakter. V teoretické části jsou uvedeny poznatky o rodině, jejích funkcích a výchovných stylech. Dále je v teoretické části uvedena charakteristika dítěte mladšího školního věku, a vlivy z rodinného nebo školního prostředí, které mohou působit na jeho prospěch. V práci jsou zmíněny i aktuální problémy dnešní rodiny, které se také jistě podílejí na žákových výkonech. Praktická část zkoumá závislost mezi žákovým prospěchem a různými faktory domácího prostředí. Tato závislost dokazuje, že rodinná výchova má na výkony žáků velký vliv.
The influence the family education on the pupils´ performance at the elementary school.