Personální řízení ve vybrané firmě dopravních služeb - Rybníček, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá dopadem ekonomické krize na společnost ČSAD Jihotrans a.s. z pohledu personálního řízení. Cílem práce je navrhnout určitá opatření vedoucí ke zmírnění dopadů ekonomické krize na podnik z pohledu personálního řízení. První část práce se zabývá analýzou historického vývoje společnosti, popisem situace české ekonomiky a společnosti ČSAD Jihotrans a.s. v období ekonomické krize a právní úpravou uvolňování pracovníků z organizace. Druhá část obsahuje aplikaci metody řízeného rozhovoru a SWOT analýzu. Metoda řízených rozhovorů umožnila získání primárních informací o pohledu vrcholového managementu na ekonomickou krizi a jejím vlivu na fungování společnosti. Pomocí SWOT analýzy byly stanoveny možné strategie rozvoje společnosti. Na základě získaných informací a dat byly vytvořeny návrhy opatření k zmírnění dopadů ekonomické krize na společnost z pohledu personálního řízení.
Personnel management in a chosen transport company
Keywords: Ekonomická krize; personální řízení; metoda řízeného rozhovoru; SWOT analýza; snížení dopadu; Economic crisis; personal management; method of controlled interview; SWOT analysis; reduction of drop