Hodnocení a motivace zaměstnanců ve vybraném podniku - Prokopová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této diplomové práce je hodnocení a motivace zaměstnanců ve vybraném podniku. Ve všech společnostech zaujímá motivace pracovníků velmi důležitou roli a to proto, že lidské zdroje jsou pro firmu konkurenční výhodou. Cílem této práce je zhodnotit motivační systém a systém hodnocení zaměstnanců ve společnosti a poté navrhnout případné změny vedoucí ke zvýšení kvalifikace a zlepšení jejich pracovního výkonu. Na začátku práce jsou popsány pojmy funkce, metody a formy hodnocení zaměstnanců. Dále bude vysvětlen pojem motivace a stimulace. Nakonec bude popsáno odměňování pracovníků a různé druhy zaměstnaneckých výhod. V druhé části bude nejprve představena a krátce charakterizována společnost, která byla vybrána pro tuto práci. V další části se nachází dotazník, který se zaměřuje na úroveň řízení lidských zdrojů ve společnosti ABC, s. r. o. Dotazníky jsou vyplňovány pracovníky dané organizace. Dotazník zkoumá motivační systém, systém hodnocení, komunikaci, seznam benefitů a vztahy na pracovišti. Dotazníky jsou vyhodnocovány graficky. Praktická část se zabývá vyhodnocováním dotazníkového šetření, testováním hypotéz a navrhováním změn.
The Evaluation and Motivation of Employees in Selected Organization
Keywords: motivace; hodnocení; teorie motivace; benefity; statistická analýza; odměňování; motivation; evaluation; motivation theory; benefits; statistical analysis; compensation