Hluk na hranicích pozemku farem pro chov jalovic a v jejich okolí. - Stejskal, Martin (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá měřením hluku na hranicích pozemku farem pro chov jalovic. Naměřené hodnoty byly zpracovány do grafů, tabulek a vyhodnoceny podle platných hygienických norem. I když nedošlo k překročení hygienických limitů, byla závěrem navržena možná opatření, která by vedla ke snížení stávající hlukové zátěže.
Noise in the confines of farms for breeding heifers and their surroundings.
Keywords: hluk; jalovice; farma; zvuk; skot; graf; noise; heifers; farm; sound; cattle; graph