Resocializace dívek výchovného ústavu a jejich začlenění do společenského života. - Korandová, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá vymezením pojmů socializace a resocializace a seznamuje se systémem ústavní výchovy v České republice. Praktická část se zaměřuje na práci s problémovými dívkami ve Výchovném ústavu, střední škole a školní jídelně Jindřichův Hradec. Pomocí dotazníků se dívky vyjádří ke svému životu ve výchovném ústavu a k jejich vztahu k rodině. Dále pak v čem jim ústav pomohl, co jim chybí a jaké mají plány na samostatný život. S již zletilými dívkami bude proveden rozhovor o současném životě a v čem se liší od představ, které měly při odchodu z ústavu.
Young girl offender institution resocialisation and thein integration into social life.
Keywords: socializace; resocializace; výchovný ústav; poruchy chování; výchova; socialization; resocialization; educational institute; behavioral disorder; education