Cykloturistika na Lipensku - Štěrbová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem diplomové práce byl mikroregion Lipensko, kde byla provedena analýza předpokladů rozvoje cykloturistiky. Na tuto analýzu navazoval marketingový výzkum, který byl koncipován na předem stanovené hypotézy. Hypotézy byly stanoveny tři a dvě z nich byly vyvráceny. S negovanými hypotézami bylo dále pracováno jako s náměty na zpracování projektu. Závěrečnou fázi práce tvoří návrh projektu čerpání dotačních prostředků z Evropské unie.
Cycling-tourism in Lipno region
Keywords: Lipenská magistrála; infopointy; Lipensko; Cykloturistika; Svazek Lipenských obcí; mikroregion; Chráněná krajinná oblast Šumava; Národní park Šumava; technické památky; kulturně historické památky; Cyklotrans; dotace z EU; informace; mapy; protahovadla; poznávání přírody.; Lipenská main railway line; infopoints; Lipensko; bike tourism; bunch municipality of Lipno; micro - region; protected landscape area Bohemian Forest; national park Bohemian Forest; technical sights; cultural - historical sights; Cyklotrans; grant from EU; information; maps; drawing die; cognition nature.