Vliv land use na odnos fosforu ve vybrané lokalitě - Ciml, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zaměřuje na to, jak land use na vybrané lokalitě ovlivňuje množství odplaveného fosforu do povodí Jenínského potoka. Seznamuje čtenáře ze základními a souvisejícími pojmy této problematiky. Sledovanými hodnotami jsou celkový fosfor a fosfor obsažený ve fosforečnanových iontech včetně popisu měřící aparatury. Výsledná data jsou zpřehledněna v grafech a tabulkách a porovnána s normami ČSN a jinými obdobnými studiemi.
Influence of land use on runoff phosphorus in the selected area
Keywords: Fosfor; trofie; odtok; land use.; Phosphorus; trophy; runoff; land use.