Využití sociálních sítí v organizaci - Klimeš, Roman (Jihočeská univerzita, 2013)
Tématem práce je využití sociálních sítí v organizaci. Pojem sociální síť chápeme jako jakoukoliv propojenou skupinu lidí, kterou je možné znázornit do grafu. V této práci onu skupinu představuje organizace. V teoretické části se zabýváme problematikou analýzy sociálních sítí, jejími postupy a dostupnými softwarovými nástroji. V praktické části je ukázka analýzy konkrétní organizace. Cílem práce je nalézt a navrhnout možné způsoby využití celé této problematiky v organizacích.
The Use of Social Networks in Organization