Připravenost sester na práci s pacientem-cizincem - Vodičková, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce si kladla za cíl zjistit jazykové znalosti sester a přehled komunikačních obtíží s pacienty cizinci. Bylo jištěno, že sestry neovládají dostatečně cizí jazyk. Východiskem se jeví studium jazyků, vytvoření komunikačních pomůcek a seznámení sester s tématikou multikulturního ošetřovatelství.
Nurse´s preparedness for work with a foreign patient
Keywords: pacient cizinec; komunikace; jazyková vybavenost; vzdělání; multikulturní ošetřovatelství; národnost; communication; foreign patiens; multicultural nursing