Návrh cyklostezky v okolí obce Kamenný Újezd. - Dobnerová, Karla (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem mé diplomové práce bylo vytvoření návrhu konkrétního úseku cyklostezky v okolí obce Kamenný Újezd, která se nachází v Jihočeském kraji, jihozápadně od Českých Budějovic. Cyklostezku jsem navrhla ve dvou alternativách podle platných norem, zákonů a technických podmínek. Výhodnější alternativu z hlediska dopravního, ekonomického, ekologického a estetického jsem dopracovala do stadia dokumentace pro ohlášení výstavby pozemní komunikace dle Vyhlášky 104/1997 Sb. V projektu jsem navrhla směrové řešení, výškové řešení, šířkové uspořádání, konstrukci vozovky, zemní práce, odvodnění, vybavení a dopravní značení. Provedla jsem rozbor majetkoprávních vztahů v trase navržené cyklostezky a analýzu již existujících cyklistických tras v dané lokalitě. Navrhla jsem cyklistickou komunikaci, která je multifunkční, nebude tedy využívaná pouze cyklisty, ale i chodci či in-line bruslaři, popřípadě pro příležitostnou hospodářskou dopravu.
Proposal for a cycling trail in the vicinity of Kamenný Újezd village
Keywords: Cyklostezka; dopravní značení; konstrukce vozovky; odvodnění; směrové řešení; šířkové uspořádání; výškové řešení; zemní práce.; Cycling trail; traffic signs; road construction; drainage; direction solution; width layout; vertical solutions; earthworks.