Analýza vlivů působících na reprodukční parametry prasnic - Boušková, Renata (Jihočeská univerzita, 2019)
V bakalářské práci byl formou literární rešerše zpracován přehled k problematice reprodukce prasnic a vlivům, které mohou plodnost prasnic ovlivňovat. Pozornost byla zaměřena především na pohlavní cyklus prasnic, zařazování prasniček do stáda (věk při 1. zapuštění), porod, délku mezidobí, délku laktace, interval od odstavu do zapuštění a na metody řízené reprodukce. Součástí závěrečné práce byla také problematika strategie krmení a podmínky ustájení prasnic v jednotlivých stadiích reprodukčního cyklu.
Analysis of effects influencing sow reproductive parameters
Keywords: prasnice; reprodukční užitkovost; sow; reproductive performance