Hudebně dramatická výchova v mateřské škole - Vacková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2011)
Hudebně dramatická výchova v mateřské škole Hlavním cílem bakalářské práce je ukázat možnosti propojení hudební výchovy s dramatickou výchovou, ověřit jejich použitelnost v praxi a motivační funkce dramatické složky k hudebním činnostem. V teoretické části je charakteristika dramatické a hudební výchovy. Současné pojetí v předškolním vzdělávání, jejich vzájemné propojení a přínos pro rozvoj dítěte. Obsahem praktické části je tvorba vlastního programu pro hudebně dramatickou výchovu a jeho realizace v mateřské škole.
Music and dramatic education in nursery school