Vývoj integrace hospodářské, měnové a fiskální politiky EU - Fraňková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce pojednává o integraci měnových, hospodářských a fiskálních politik EU. Sleduje jejich vývoj. Představuje nejnovější smlouvu v rámci fiskální politiky (Fiskální kompakt) a mapuje jím dané hodnoty na České a Slovenské republice.
Development of the integration of economic, monetary and fiscal policies of the EU
Keywords: ekonomická integrace; Evropská unie; hospodářská a měnová unie; fiskální unie; economic integration; European union; economic and monetary union; fiscal union