Finanční podpory v lesním hospodářství - Lengyelová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce je analýza hospodaření vybraného podniku, zjištění stávajícího stavu čerpání finančních podpor, přehled možností čerpání těchto podpor v lesním hospodářství na území České republiky a konkrétně v kraji, kde se podnik nachází. Poté na základě těchto zjištěných informací navrhnout možná optimalizační řešení. V první části této práce jsou odborně vysvětleny základní pojmy vztahující se k tématu. Část druhá obsahuje vlastní práci a návrh opaření. Ekonomického zhodnocení bylo dosaženo prostřednictvím finanční analýzy ročních výkazů a kalkulací nákladů. Srovnávací období v tomto případě byly roky 2007 až 2012. Zdroje finanční podpory byly rozděleny na zdroje z Evropské unie a zdroje národní a popsány. Závěr práce zahrnuje návrh opatření pro stabilitu a kontinuitu podnikání.
Financial support in forestry
Keywords: diplomová práce; hodnocení; lesnictví; dotace; návrh řešení; thesis; evaluation; forestry; subsidies; proposal of solution