Detekce hemu u parazitických prvoků skupiny Trypanosomatidae - Kovářová, Julie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá detekcí hemu u tří zástupců skupiny Trypanosomatidae: Trypanosoma brucei, Lesihmania tarentolae a Phytomonas serpens. Hlavním cílem práce bylo rozšířit současné poznatky o hemovém metabolismu u P. serpens. Bylo zjištěno, že P. serpens nepotřebuje hem k růstu. Ale pokud jí je tento kofaktor dodáván, přijímá jej.
Heme detection in parasitic protists of the group Trypanosomatidae