Charakteristika mitochondriálního genomu korovnice Dreyfusia prelli (Adelgidae) - Sattranová, Anna (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce byla zaměřena na charakteristiky mitochondriálního genomu mšice korovnice Dreyfusia prelli (Adelgidae). Cílem práce bylo najít vhodný molekulární marker pro rozlišení druhů v čeledi Adelgidae. Pomocí protein kódujících genů byl vytrořen fylogenetický strom ukazující vztahy mezi čeleděmi Aphididae/Adelgidae/Phylloxeridae.
Characteristics of the mitochondrial genome of the adelgid Dreyfusia prelli (Adelgidae)
Keywords: mtDNA; korovnice; Dreyfusia prelli; mtDNA; adelgids; Dreyfusia prelli