Loutkové divadlo jako výchovný prostředek předškolního vzdělávání - Švejkarová, Hana (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá využitím loutek v předškolním vzdělávání na podporu utváření pozitivních modelů chování u dětí. Teoretická část je zaměřena na vývoj loutkového divadla, dále na historii, druhy a funkce loutek a následně i na loutky z pohledu dítěte. Cílem výzkumného šetření bylo zjistit, jaké má loutkové divadlo a samotná loutka vliv na budování morálních hodnot a v neposlední řadě na socializaci dítěte mateřské školy. Zvolen byl design kvalitativního výzkumu za použití metody fenomenologického zkoumání a akčního výzkumu.
Puppet theatre as an educational means of preschool education
Keywords: loutkové divadlo; loutka; předškolní vzdělávání; morální hodnoty; puppet theatre; puppet; preschool education; moral values