Prevence rizikového chování ve výchovném ústavu v Jindřichově Hradci. - Randl, Luboš (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce bude zmapování realizace prevence rizikového chování ve výchovném ústavu v Jindřichově Hradci a popis dalších aktivit, které s prevencí souvisejí. Práce bude rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se bude zabývat výčtem a základní charakteristikou jednotlivých forem rizikového chování, základními informacemi o prevenci a popisem zařízení v Jindřichově Hradci. Praktická část se bude skládat z druhotné analýzy dat zařízení, analýzy pedagogických a psychologických aspektů preventivního programu, popisu oblastí a forem spolupráce s probační a mediační službou a analýzy aktivit vztahujících se k prevenci. Práce bude doplněna o výzkumné šetření, v němž klientky zařízení provedou evaluaci analyzovaného programu. Na základě analýz budou navrhnuta opatření k úpravě preventivního programu.
Prevention of risky behaviour in educational institute in Jindřichův Hradec.
Keywords: prevence; rizikové chování; výchovný ústav; prevention; risk behavior; education institution