Hodnocení sklízecí mlátičky s rozlišným provedením pojezdového ústrojí - Barák, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce popisuje konstrukce podvozků u sklízecích mlátiček a jejich druhy obecně. Specifikuje se na sklízecí mlátičku Claas Lexion 750 Terra Trac Helmut s pásovým podvozkem. U jednotlivých vybraných podvozků a systémů světových výrobců zemědělských strojů a příslušenství jsou popsány hlavní části a jejich možná provedení. Součástí práce je praktické metodické měření, kterým byly získány podklady pro hodnocení ztrát, kvality rozhozu, kvality drcení, provozních parametrů, výkonností a spotřeby pohonných hmot. Jako další je hodnocen vliv vlhkosti na velikost ztrát, kvalitu rozhozu a drcení. Dále je porovnáván vlivu pásového podvozku na výkonnost stroje a jako doplnění je uveden jednoduchý rozbor investičních a provozních nákladů a charakteristika podniku. Cílem práce je hodnocení činnosti a kvality práce sklízecí mlátičky s pásovým podvozkem při sklizni obilovin a řepky olejky v podniku zemědělské výroby a jednoduché ekonomické hodnocení stroje
Ratings combine harvester with different execution chassis.
Keywords: pojezdové ústrojí; sklízecí mlátička; ztráty; drcení rozmetání; undercarriage; combine harvester; losses; crushing; spreading