Nenádorová radioterapie - Punda, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2007)
Léčba nenádorových onemocnění radioterapií vzrostla v posledních letech o desítky procent a vstoupá opět její důležitost, kterou měla v první polovině 20.století. Tato práce shrnuje všechny části radioterapie nenádorových onemocnění - historii, zdroje záření, technické požadavky, indikace, kontraindikace, radiobiologické přdpoklady, pravidla nenádorové radioterapie a vyjmenovává seznam onemocnění léčených nenádorovou radioterapií. Do textu jsou vloženy tabulky hodnot doporučených European Society for Therapeutic Radiology and Oncology (ESTRO).
Radiotherapy of non-malignant diseases
Keywords: radioterapie; radioterapie nenádorvých onemocnění; indikace; kontraindikace; radiotherapy; radiotherapy of non-malignant diseases; indications; contraindications