Migrační politika Spolkové republiky Německo v letech 1998-2005 - Mařík, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce je analýza vlády Gerharda Schrödera na poli přistěhovaleckých politik v letech 1998-2005. Bakalářská práce rozebírá proces novelizace zákona o státním občanství a zavedení Green Card pro zahraniční experty. Cílem je poukázat na minimální konsenzus, který panoval v této době u politických stran. Práce poté detailněji popisuje vládní politiky, které doprovázely přijetí zákona o přistěhovalectví a specifikuje cíle relevantních politických stran. Klade si za cíl popsat i společenský diskurz, jež byl zodpovědný za finální podobu zákona.
Migration policy of the Federal Republic of Germany in the years 1998-2005
Keywords: Přistěhovalecký zákon; Green Card; Gastarbeiter; Státní občanství; SPD; CDU/CSU; Gerhard Schröder.; Immigration law; Green Card; Gastarbeiter; Nationality; SPD; CDU/CSU; Gerhard Schröder.