Variabilita lakušníku štítnatého (Ranunculus peltatus). - Dolejšek, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce studuje variability lakušíku štítnatého (Ranunculus peltatus) z různých částí Evropy. Cílem je prozkoumat morfologickou a genetickou variabilitu různých ploidních úrovní druhu. Morfologická data byla vyhodnocena pomocí mnohorozměrných analýz, genetická data byla vyhodnocena pomocí síťových analýz.
Variability of pond water-crowfoot (Ranunculus peltatus).
Keywords: Ranunculus peltatus; ploidní úroveň; morfologická variabilita; genetická variabilita; allopolyploid; Ranunculus peltatus; ploidy level; morphological variability; genetic variability; allopolyploidy