Marketingový výzkum při realizaci nákupního centra Černý Pelikán - Peterková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce ''Marketingový výzkum při realizaci nákupního centra Černý pelikán'' se zabývá problematikou využití marketingového výzkumu v přípravné i provozní fázi projektu obchodní vnitroměstské pasáže Černý pelikán v centru Českých Budějovic, který má být dokončen v roce 2011. Na teoretickou část, která se zabývá problematikou marketingového výzkumu navazuje analýza marketingového výzkumu při přípravě uvedeného projektu. Je zde kladen důraz zejména na metodiku realizovaných studií a na shrnutí významu marketingového výzkumu u tohoto projektu. Další část diplomové práce se zabývá významem marketingového výzkumu po uvedení obchodní galerie Černý pelikán do provozu. Jsou zde navrženy konkrétní výzkumné studie, které by měly být realizovány a také organizační zajištění aktivit marketingového výzkumu.
Marketing research during development of the shopping centre Černý Pelikán
Keywords: marketingový výzkum; nákupní centrum; primární informace; kvantitativní výzkum; nájemní mix; spádová oblast; lokalita; mysteryshopping; návštěvnost; spotřebitelské preference; marketing research; shopping centre; primary information; quantitative research; lease mix; catchment area; location; mystery shopping; traffic; consumer preferences