Vývoj technologie balení produktů v letech 1980 - 2008 - Kourková, Dita (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářské práce na téma Vývoj technologie balení produktů v letech 1980 ? 2008 se zaměřuje na obaly masných výrobků. První část této práce se věnuje rozdělení a popisu obalů na masné výrobky. Dále jsou definovány typy balení, které se od 80. let dostaly na trh nebo byly teprve vyvinuty. Čtvrtá kapitola je věnována balicím technologiím. Závěr práce je zaměřen na vliv balicích materiálu na životní prostředí.
Trend of Packaging Technologies in Years 1980 - 2008
Keywords: masné výrobky; technologie balení; obaly; balící linky; meat products; technology of packaging; wrappings; packaging machinery