Změny struktury krajiny vlivem komplexní pozemkové úpravy ve vybraném území - Vachová, Nicola (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá změnou struktury krajiny ve zvoleném katastrálním území Žabovřesky. Obec leží v Jihočeském kraji, 11 km od Českých Budějovic. První část diplomové práce je zaměřena na popis zvoleného území. Dále byla vyhodnocena struktura krajiny před pozemkovou úpravou a dále po provedení návrhu pozemkové úpravy v území. Změny byly zakresleny do mapy land use a následně byly spočítány nově vzniklé krajinné plošky, zjištěna jejich velikost a tvar. Na základě toho byl spočítán index tvaru, který vedl k vyhodnocení výsledků změny struktury krajiny vlivem komplexní pozemkové úpravy.
Changes to the structure of the landscape influence of the complex land consolidation in a selected territory
Keywords: struktura krajiny; pozemkové úpravy; land use; krajinné složky; Landscape structure; land consolidation; land use; landscape components