Návrh na založení mateřské školy - Tokovová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá založením veřejné mateřské školy. V první části se zaměřuje na základní pojmy, co je mateřská škola, cíle předškolního vzdělávání, jaké druhy mateřských škol máme. Jsou zde uvedeny legislativní kroky, které jsou nezbytné, pro zřízení. Dále zkrácený popis zákonů a vyhlášek, které jsou nápomocny k pochopení legislativy České republiky. V další části je již představen návrh na založení mateřské školy Krteček. V jednotlivých kapitolách je charakterizován vzdělávací program školy, interiér a exteriér budovy, technické vybavení školy, pedagogičtí a provozní zaměstnanci, organizační řád a struktura. Na závěr je zde uveden režim dne dětí a Školní vzdělávací program.
Proposal of founding a kindergarten
Keywords: mateřská škola; založení; zákon; vyhláška; kindergarten; founding; law; public notice