Nešlechtické znaky a jejich používání. Právní normy versus realita. - Hanzalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem práce je přiblížit neoprávněné užívání šlechtických privilegií osobami neurozeného původu a konfrontovat je se skutečností. Jedná se o sondu do společenského problému, který existoval od středověku až do 20. století a ovlivňoval utváření stavovské společnosti i heraldického práva.
Non-noble characters and their use. Legal norms versus reality.
Keywords: heraldika; nešlechtické znaky; neoprávněné užívání znaků; právní normy; heraldry; non-noble emblems; unauthorized use of characters; legal norms