Agroturistika v Novohradských horách a jejich podhůří - Kálalová, Iva (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení současného stavu agroturistiky v oblasti Novohradských hor a jejich podhůří. Dále posouzení struktury předpokladů rozvoje agroturistiky, identifikace potřeb a bariér rozvoje podnikání v agroturistice ve zvolené oblasti. Hlavní pozornost byla věnována vytvoření návrhové části na základě terénního šetření. Terénní šetření proběhlo formou dotazníků zacílených na podnikatele v agroturistice ve zvolené oblasti. Výsledkem jsou konkrétní návrhy na zlepšení předpokladů pro agroturistiku a vlastní návrh agroturistické farmy.
Agritourism in Novohradské mountains and their foothills
Keywords: cestovní ruch; venkovský cestovní ruch; agroturistika; ekologická farma; Novohradské hory; tourism; rural tourism; agritourism; ecological farm; Novohradské mountains