Zaměření rodičů na výkon vedle křesťansky zdůvodněné důstojnosti člověka ve vzdělávání jejich dětí - Gubaniová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce pojednává a zkoumá, jaké zaměření mají rodiče s ohledem na výkon svých dětí, vedle křesťansky zdůvodněné důstojnosti člověka. Teoretická část popisuje pojem důstojnost člověka v křesťanském a ve školním prostředí. V práci je také nastíněn antický a křesťanský pohled na vzdělávání. Nedílnou součástí každého vzdělávání je rodina a škola. Jejich vzájemná spolupráce vede k lepším vzdělávacím výsledkům. Praktická část pojednává o výzkumném šetření, které zjišťuje, jaké zaměření mají rodiče vzhledem ke vzdělávacímu výkonu svých dětí. Zkoumá, co je pro ně důležité.
Parents' focus on performance in addition to the Christianly justified human dignity in their children's education
Keywords: důstojnost člověka; vzdělávací výkon; rodina a škola; vzdělávání; human dignity; educational performance; family and school; education