Konstrukce a návrh lisovacích nástrojů pro plechové díly se zaměřením na lisování nádob - Kotrba, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Úvodní část této bakalářské práce je teoretická a pojednává obecně o problematice lisování plechu. Zde je provedena analýza a rozbor lisovacích technologií. V druhé části jsou popsány a analyzovány trendy ve vývoji lisovacích nástrojů v posledních letech. V závěru práce jsou uvedeny návrhy na zlepšující opatření u lisovacích nástrojů a odhad budoucího vývoje v konstrukci lisovacích nástrojů.
Construction and design of stamping tools for metal parts with focus in can drawing
Keywords: Konstrukce lisovacích nástrojů; hluboké tažení; lisování; Design of stamping tools; deep drawing; stamping