Vývoj kresebného projevu dítěte předškolního věku a jeho zvláštnosti - Peterková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na vývoj dětské kresby a to konkrétně postavy člověka. Zaměřím se na vývoj kresby ve třech věkových skupinách. V teoretické části charakterizuji vývoj dítěte předškolního věku od nástupu do mateřské školy až po ukončení docházky do mateřské školy. V praktické části budu sledovat kresebný vývoj ve skupinách deseti dětí, od kterých jsem nasbírala obrázky zhruba rozmezí jednoho roku. Konkrétně grafický typ- postava. Praktickou část doplním o náměty pro rozvoj dětské kresby postavy předškolních dětí.
Development drawing expression preschool child and its peculiarities
Keywords: dětská kresba; vývoj; předškolní dítě; postava; Child´s drawing; development; pre-school child; figure