Geografické informační systémy - Houška, Václav (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce pojednává o veřejně dostupných zdrojích geografických dat a jejich využití v geografických informačních systémech. Úvodní část je zaměřena na objasnění základních pojmů v oblasti GIS a zejména pak na specifika GIS používaných pro podporu provozu inženýrských sítí. Zbytek práce se pak zabývá analýzou a návrhem konkrétního řešení přístupu GIS k externím datovým zdrojům, včetně využití síťových služeb dle standardů OGC.
Geographic Information Systems
Keywords: GIS; GIS