Analýza a návrh business inteligence řešení pro vybranou společnost - Homan, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá problematikou spojenou s nasazením Business Intelligence (BI) aplikací do prostředí vybraného podniku ze sektoru malých a středních podniků. Nejprve se práce zaměřuje na vymezení tématu samotného BI a vytvoření teoretických základů. Dále jsou uvedena kritéria dělení podniků dle jejich velikosti. Vhodným řešením pro takové společnosti mohou být produkty typu Self-Service BI (SSBI). Na implementaci SSBI řešení Microsoft PowerPivot a Power View u konkrétní společnosti je zaměřena praktická část. V praktické části je uvedeno krátké představení společnosti. Poté je rozebrán projekt implementace včetně podpůrných analýz. Nakonec jsou navržena doporučení pro zlepšení celkového stavu informačních systémů (IS) konkrétního podniku.
Analysis and design of business intelligence solution for chosen company