Prevence v oblasti násilí u seniorů - Vochozková, Dominika (Jihočeská univerzita, 2019)
Násilí páchané na seniorech je v současnosti aktuálním tématem. Podstatné je, aby senioři měli alespoň základní množství informací o dané problematice. Dále pak jak situaci řešit a to buď v případě, kdy je násilí páchání na nich samotných nebo v případě, kdy pozorují, že je násilí pácháno na jiném seniorovi. Této problematice není v současnou chvíli věnováno příliš mnoho publikací a často nejsou pořádány ani preventivní přednášky, kde by se senioři mohli dozvědět bližší informace o tom, jak nastalou situaci řešit. Momentálně je tedy důležité rozšířit povědomí seniorů o tom jak násilí řešit na koho a kam se obrátit.
Prevention of Violence in the Elderly
Keywords: Stáří; senioři; prevence; násilí; domov pro seniory; informovanost.; Old age; seniors; prevention; violence; retirement home; information.