Pocta Karlu Malichovi - Svobodová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce Pocta Karlu Malichovi sestává ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část se věnuje především osobnosti, životu a dílu Karla Malicha. Dále nastiňuje historický a společenský kontext Malichovy tvorby a v neposlední řadě se zabývá energií jako inspiračním prvkem v Malichově produkci. Praktická část navazuje na teoretickou část realizací maleb. Také si klade za cíl porozumět Malichovu dílu a jeho podnětným zdrojům.
Tribute to Karel Malich
Keywords: Karel Malich; energie; krajina; abstrakce; Karel Malich; energy; landscape; abstraction