Sídliště kultury s vypíchanou keramikou na sídlištním obchvatu v Kolíně-Štítarech. Analýza kamenné industrie a zvířecích kostí, radiokarbonové datování a celkové zhodnocení - Stolz, Daniel; Malyková, Drahomíra; Kovačiková, Lenka; Přichystal, Antonín; Řídký, Jaroslav (Ústav archeologické památkové péče středních Čech, 2018)
Rozborem štípané, broušené a ostatní kamenné industrie, analýzou zvířecích kostí, provedeným radiokarbonovým datováním a celkovým vyhodnocením pokračujeme ve zpracování záchranného výzkumu sídliště kultury s vypíchanou keramikou na ploše PIII z obchvatu Kolína, kde bylo zachyceno 13 objektů.
A settlement of the Stroked Pottery culture on a bypass road in Kolín-Štítary. Analysis of stone industry and animal bones, radiocarbon dating and a general evaluation
Keywords: Kolín-Štítary; neolit; kultura s vypíchanou keramikou; kamenná industrie; zvířecí kosti; radiokarbonové datování; Kolín-Štítary; Neolithic; Stroked Pottery culture; stone industry; animal bones; radiocarbon dating