Monitoring vybraných invazních druhů rostlin v k. ú. obce Římov - Petrovičová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce monitoruje výskyt vybraných nepůvodních druhů listnatých dřevin (Aesculus hippocastanum, Juglans regia, Parthenocissus quinquefolia, Quercus rubra, Symphoricarpos albus, Rhus hirta, Robinia pseudoacacia) na katastrálním území obce Římov. Výsledkem jsou zpracované mapy se záznamem výskytu jednotlivých druhů v lokalitách zájmového území. Sledována byla i početnost druhů (či plocha porostu), výška a fertilita. Nejvíce rozšířeným druhem v této oblasti byl zjištěn druh Robinia pseudoacacia, zaznamenáno bylo i velké šíření druhu Juglans regia.
Monitoring of invasive plant species in cadastral area Římov
Keywords: nepůvodní druhy rostlin; invaze; neofyt; archeofyt; alien plant species; invasion; nephyte; archeophyte