Slovní úlohy na 2. stupni základní školy - Gubáni, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Ve své bakalářské práci se zabývám řešením slovních úloh na druhém stupni základní školy. Cílem mé práce je přiblížit různé způsoby řešení slovních úloh. Práci jsem rozdělila na dvě části. První část se zabývá teorií, kde vysvětlím, co jsou to slovní úlohy, jak se počítají a jaké máme typy slovních úloh. Druhá část je praktická, kde ukážu, jak se úlohy počítají a popřípadě porovnám jaký způsob řešení je pro daný typ úlohy snadnější.
Collection of word problems for lower secondary school
Keywords: slovní úloha; řešení slovních úloh; typy slovních úloh; problémy při řešení úloh; word problem; solving word problems; types of word problems; difficulties in problem solving