Průvodce po středočeských hradech a zámcích - Dvořáková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce slouží jako informativní průvodce po vybraných středočeských hradech a zámcích. Jednotlivé kapitoly jsou soustředěny na všeobecné informace, historii včetně všech majitelů dané usedlosti, prohlídkové okruhy s uvedením ceny, nejznámější pověsti vztahující se k danému objektu a filmy, které zde byly natáčeny. Práce je doplněna fotografiemi a obrazovou dokumentací.
Guide to chateaux and castles in Central Bohemia