Angažovaná obraznost v Bilovského konceptuálním kázání Nový cherubín - Nosková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem práce je konceptuální kázání Nový Cherubín (1695), jehož autorem je významný představitel barokní homiletiky Bohumír Hynek Josef Bilovský (1659 - 1725). Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu obrazných pojmenování, která Bilovský využívá. Naším cílem je sledovat, jakou funkci má v Bilovského textu concetto a obrazný způsob vyjadřování vůbec, a to zejména při textových strategiích konstituování ortodoxie katolictví a heterodoxie nekatolictví.
Committed Imagery in the Conceptual Sermon "The New Cherub" by Bilovský
Keywords: kázání; cherubín; concetto; obraznost; baroko; sermon; cherub; concetto; imagery; baroque