Analýza ekologicky šetrných forem cestovního ruchu na Tachovsku - Pulchartová, Olga (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem diplomové práce je analyzovat současný stav ekologicky šetrných forem cestovní ruchu na Tachovsku. V první části je vytvořen ucelený přehled těchto forem turismu na Tachovsku. Na základě dotazníkového šetření je zjištěna spokojenost obyvatel a návštěvníků Tachovska se současnou nabídkou ekoturistiky v této destinaci. Konkrétně se jedná o pěší turistiku, cykloturistiku, in-line bruslení, běžecké lyžování, vodní turistiku a venkovskou turistiku. V závěru práce je toto dotazníkové šetření vyhodnoceno a následně jsou navrženy možnosti na zatraktivnění Tachovska jako destinace ekologicky šetrného cestovního ruchu.
Analyze of ecological safe forms of tourism in Tachov region
Keywords: Ekologicky šetrný cestovní ruch; ekoturistika; cykloturistika; in-line bruslení; běžecké lyžování; vodní turistika; venkovská turistika; Tachovsko; Ecological safe tourism; ecotourism; cyklotourism; in-line skating; cross country skiing; water tourism; rural tourism; Tachov region